Een groene tuin gedurende het hele jaar

Een tuin onderhouden vergt wat tijd en aandacht. Daarom is het belangrijk dat je ook weer welke gereedschappen je hiervoor nodig hebt en hoe je de planten in de tuin moet onderhouden. Veel mensen kiezen ervoor om hun tuin vooral te betegelen of te voorzien van grind omdat dit onderhoudsvriendelijk is. Het kost inderdaad minder moeite om zo’n tuin te onderhouden, maar het is zeker niet beter voor de natuur, omdat het groen belemmerd wordt in de groei door al dat steen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk onderhoud hebt aan de tuin en wel kan genieten van het groen? Dan kun je het beste kiezen voor groenblijvende planten.

De voordelen van een altijd groene tuin

Een tuin die altijd groen blijft heeft veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat de planten en de bloemen niet hoeven te worden verpot of dood gaan wanneer er een ander seizoen aanbreekt. Een reden waarom mensen niet graag kiezen voor planten en bloemen in de tuin is omdat deze veel onderhoud nodig hebben. Zo zullen ook niet alle planten en bloemen geschikt zijn voor alle seizoenen. Sommige planten kunnen bijvoorbeeld niet tegen de volle zon waarbij weer andere planten niet goed tegen de winterse kou kunnen. Door te kiezen voor planten die altijd groen blijven, kun je het hele jaar lang genieten van een mooie tuin die altijd groen blijft.

Kiezen voor de Aesculus

Naast de planten kun je natuurlijk ook kiezen voor mooie bomen in de tuin. Natuurlijk is het wel afhankelijk van de grootte van je tuin of het mogelijk is om een boom te planten. Ook bomen kunnen in een bepaald seizoen minder mooi eruit zien. Dit merk je vooral bij de bomen die in de herfst al hun bladeren beginnen te verkiezen. Een boom die er wel het hele jaar mooi uit blijft zien, is de Aesculus. Deze boom staat ook wel bekend als de kastanje. De mooie bladeren zien er mooi groen uit en dit maakt deze boom een pracht exemplaar om in de tuin te hebben staan. De boom is wel bladverliezend, maar komt in de maand mei weer prachtig tot bloei waarna het gedurende de hele zomer mooi groen blijft. Dit is echt een boom die in een groene tuin thuishoort. Met zijn prachtige hoogte van rond de 12 meter staat hij trots en steekt hij mooi uit boven de rest van de tuin. Ook al staat hij zo hoog, het is een boom die goed tegen de wind kan.

Ga ook voor een mooie groene tuin en zorg voor de natuur. Geef de natuur er de vrije ruimte en bespaar jezelf moeite in het onderhoud.